ACHTERGRONDINFO

Over mij

Mijn naam is Eva Minjon en ik ben geboren en opgegroeid in Zutphen. Van jongs af aan hebben we al verschillende dieren gehad, zoals kippen en later ook honden. Ook rijd ik vanaf ongeveer mijn 7e paard en ging ik wekelijks naar de plaatselijke manege. Op mijn veertiende verhuisden we naar het buitengebied van Steenderen waar we ook 2 paarden aan onze mooie dierencollectie mochten toevoegen. Opgroeiende in een medische familie was het voor mij altijd al duidelijk dat ik iets in die sector wou gaan doen, maar mijn kinderdroom was altijd om dierenarts te worden. Uiteindelijk is het toch fysiotherapie geworden, waarna ik in 2013 naar Nijmegen te verhuisde om te studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

In 2017 ben ik afgestudeerd en ben ik ook weer terug naar Zutphen verhuisd. Ik kreeg een baan bij een praktijk in Warnsveld waar ik 6 jaar met plezier heb gewerkt en ervaring op heb gedaan. Echter had ik nog steeds die droom om met dieren te kunnen werken, dus ben ik in 2019 begonnen aan de post-HBO studie ‘Fysiotherapie bij Dieren’ op het Aeres in Barneveld. Deze opleiding richt zich met name op fysiotherapie bij paarden en honden en hier heb ik alle kneepjes van het vak mogen leren. In juli 2022 ben ik afgestudeerd waarna ik begon met het opzetten van mijn eigen praktijk, die ik doordeweeks nog combineer met mijn werk als humaan fysiotherapeut in een ziekenhuis. Ik ben dolblij eindelijk mijn droom te mogen uitoefenen en veel eigenaren en dieren te mogen helpen met de kennis die ik afgelopen jaren heb opgedaan. 

Als dierenfysiotherapeut ben ik geregistreerd in het diergeneeskundig register. Ook ben ik aangesloten bij onze beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). De NVFD hanteert een kwaliteitsregister, wat inhoudt dat ik regelmatig bijscholingen volg om up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen binnen de dierfysiotherapie.